Het Kruisheren Hotel Preuf Maastricht

Het voormalige Kruisherenklooster, daterend uit de 15de eeuw, is een van de betere hotels in Maastricht (koning Willem-Alexander en koningin Màxima hebben er overnacht). Maar het is ook een belangrijk cultureel erfgoed dat een must-see is in Maastricht. Van binnen, maar ook van buiten.

De vorstelijke gasten zijn niet de enige coryfeeën die de afgelopen jaren hebben gekozen voor het comfort dat te vinden in het tot designhotel getransformeerde kloostercomplex: ook popsterren en andere prominenten weten feilloos de weg te vinden naar het hotel in de Kuisherengang, waar je niet alleen kunt wegdromen, maar waar je ook heerlijk kunt lunchen en dineren.

Het Kruisherenhotel bevindt zich op een verrassend mooie plek in hartje binnenstad waar je als toerist niet snel zult komen. De lunch of het diner wordt geserveerd op de entresol, een soort tussenverdieping. Vanaf de entresol heb je een prachtig zicht op de glas-in-loodramen en de bijzondere historische schilderingen op de muur en het plafond. Dit is tevens het gedeelte van het restaurant waar de koude keuken zich bevindt. Chef-kok Vincent van Vierzen is er trots op te mogen werken in een historische omgeving als deze, die hem elke dag opnieuw inspireert.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken .