Maastrichter Maltezer Preuf Maastricht

Maastricht zijn nieuwe culinaire hotspot aan het water. In het iconische gebouw van de voormalige Ridderbrouwerij aan de Oeverwal in het Maastrichtse stadsdeel Wyck is de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer geopend. Het gaat om een brouwerij met inpandige brasserie, waarbij volgens de initiatiefnemers de gezelligheid van een café wordt gecombineerd met de kwaliteit van een restaurant.

De brasserie (overigens Frans voor ‘brouwerij’) beschikt over een terras met 60 stoelen met uitzicht over de Maas. De nadruk ligt op het serveren van lokale bieren, waaronder uiteraard het verse zelfgebouwen bier Maastrichter Maltezer. In het pand waarin Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer is ondergebracht zat altijd Brouwerij de Ridder, de laatste brouwerij van Maastricht. Dit bedrijf, waar in een ver verleden onder meer de bekende Wieckse Witte werd gebrouwen ,sloot zestien jaar geleden de deuren. Met de opening van de nieuwe stadsbrouwerij wordt dus ook de Maastrichtse biercultuur nieuw leven in geblazen. Deze naam verwijst naar de rol van de Maltezer Ridders in de Maastrichtse geschiedenis. De Maltezers boden in hun tijd stad en stedelingen vaak de helpende hand. Dit gedachtegoed wordt door de stadsbrouwerij van harte onderstreept.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken .